Følgende er en simpel, effektiv øvelse som kan hjælpe dig med at begrænse den tid du bruger på at bekymre dig i løbet af dagen og til at gå i seng med et positivt sind.

Få allerførst fat i en lille kinabog eller lignende som du kan dedikere til denne øvelse.

Lige før du ligger dig i din seng om aftenen for at sove, gør du to ting.

  1. Bekymringsjournal – Skriv din største bekymring fra dagen ned (hvis du har nogen)

Lad din bekymringsjournal blive et slags bekymringsvindue som du hver dag har mulighed for at bruge, tænk på den som dit frirum til at bekymre dig og udsæt dine eventuelle bekymringer i løbet af dagen til denne. Det vil sige at når du om dagen bliver bevidst om at du bekymrer dig, så undgå at gå for meget ind i bekymringen, gem den i stedet til din journal om aftenen. På den måde begrænser du den tid du bruger på at bekymre dig (hvilket sjældent fører noget godt med sig alligevel) samtidig med at du får sluppet din bekymring ud og nedfanget den på papir, så du på en måde kommer af med den.

  1. Taknemlighedsjournal – Skriv dernæst mindst tre ting som du er taknemlig for.

Det kan fx være ting der er sket i løbet af dagen, noget der er planlagt eller noget du kommer i tanke om i dette øjeblik. Det kan være en lille ting som et smil fra en fremmed på gaden, en solnedgang, et stykke musik eller en god samtale med en ven eller partner, der er ikke noget der er for småt eller stort.

Husk at uanset din situation, så er der altid noget at være taknemlig for, ligeså længe som vi lever.

sov-bedre-taknemlighed